Form of Work
Książki
(159)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Audiobooki
(5)
Poradniki i przewodniki
(5)
Proza
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Pliki i bazy danych
(2)
Publikacje dla niewidomych
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Rejestracje audio i wideo
(1)
Status
available
(189)
only on-site
(39)
unavailable
(6)
Branch
Wypożyczalnia Książek
(112)
Wypożyczalnia dla dzieci
(7)
Filia nr 1
(22)
Filia nr 2
(27)
Filia nr 3
(21)
Wypożyczalnia Zbiorów Audiowizualnych
(5)
Czytelnia Książek i Czasopism
(36)
Wypożyczalnia krótkoterminowa
(1)
Czytelnia Zbiorów Regionalnych
(3)
Author
Konarzewska Małgorzata
(6)
Gawęcki Jan (1944- )
(5)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(5)
Konarzewska-Sokołowska Maria
(4)
Słowiński Mirosław
(4)
Czerwińska Dorota
(3)
Gumowska Irena (1912-1991)
(3)
Górnicka Jadwiga (1921- )
(3)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(3)
Obiedziński Mieczysław
(3)
Skrodzka Zdzisława
(3)
Szewczyński Jerzy
(3)
Zielonka Barbara (gastronomia)
(3)
Achremowicz Bohdan
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Bujak Stanisław (1914-2003)
(2)
Czapski Janusz
(2)
Gasik Anna
(2)
Gertig Henryk (1924- )
(2)
Jeszka Jan
(2)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(2)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(2)
Molski Marcin
(2)
Młodecki Henryk
(2)
Nitecka Elżbieta
(2)
Olko Stanisława
(2)
Oworuszko Monika
(2)
Piekarski Lech
(2)
Pietraszewska-Moss Teresa
(2)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(2)
Podgórska Eugenia
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Wasilewicz-Niedbalska Wiesława
(2)
Zalewski Stanisław (1936- )
(2)
Zasieczny Przemysław
(2)
Zielonka Barbara
(2)
Łuczka-Bakuła Władysława (1954- )
(2)
Adamczak Marek
(1)
Anderson Scott C
(1)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Arens-Azevedo Ulrike
(1)
Babuchowski Andrzej (1944- )
(1)
Bailey Adrian (1928- )
(1)
Baraniak Barbara
(1)
Bartoszek Agnieszka
(1)
Baruk Agnieszka Izabela (1973- )
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bejgrowicz Eugeniusz
(1)
Bender Arnold E
(1)
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Boczek Jan (1927- )
(1)
Bor Jenny
(1)
Borelli Siegfried
(1)
Bryła Paweł
(1)
Burbianka Maria
(1)
Burzyńska Halina
(1)
Błaszak Czesław
(1)
Caparrós Martín (1957- )
(1)
Cenkl Jakub
(1)
Chmielowski Leszek
(1)
Chojnacka Romana
(1)
Claflin Edward
(1)
Cryan John F
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Derkacz-Strybel Maria
(1)
Dinan Ted
(1)
Domański Tomasz (1953- )
(1)
Dominik Piotr
(1)
Dowell Philip
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Drzazga Bohdan
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Dłużewski Mieczysław
(1)
Eichler Wolfdietrich
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Filipowicz Leszek
(1)
Freer Chrissy
(1)
Frączek Agnieszka (1969- )
(1)
Gans Heinz K
(1)
Giebel Helena
(1)
Gil Marian
(1)
Gluźniewicz Sonia
(1)
Gorzelak Eugeniusz
(1)
Gołembowicz Wacław
(1)
Gołębiowska Barbara
(1)
Grigson Jane
(1)
Grochowski Wiesław
(1)
Gronowska-Senger Anna
(1)
Gutkowska Krystyna
(1)
Guzek Marian (1933-2020)
(1)
Górska Beata
(1)
Głodek Elżbieta
(1)
Haigh Charlotte
(1)
Haigh Rachel
(1)
Halbański Maciej Erwin (1912-1981)
(1)
Year
2020 - 2021
(3)
2010 - 2019
(41)
2000 - 2009
(56)
1990 - 1999
(39)
1980 - 1989
(19)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(2)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
2001-
(17)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Country
Poland
(164)
Language
Polish
(165)
Audience Group
6-8 lat
(3)
Dzieci
(3)
Niewidomi
(2)
9-13 lat
(1)
Młodzież
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(3)
Literatura angielska
(1)
Literatura argentyńska
(1)
Subject
Żywność
(141)
Odżywianie
(33)
Kucharstwo
(11)
Przepisy kulinarne
(8)
Rolnictwo
(8)
Żywność prozdrowotna
(8)
Dietetyka
(6)
Gastronomia
(6)
Przetwory owocowo-warzywne
(6)
Rynek
(6)
Żywność ekologiczna
(6)
Konsumenci (ekon.)
(5)
Higiena
(4)
Polska a Unia Europejska
(4)
Rolnictwo ekologiczne
(4)
Unia Europejska
(4)
Środowisko człowieka
(4)
Biochemia
(3)
Gospodarka żywnościowa
(3)
Kosmetyki
(3)
Leki
(3)
Przemysł rolno-spożywczy
(3)
Wieś
(3)
Zdrowe żywienie
(3)
Ziemiopłody
(3)
Ziołolecznictwo
(3)
Biotechnologia
(2)
Chemia analityczna
(2)
Fast food
(2)
Jakość żywności
(2)
Konserwacja żywności
(2)
Kosmetyka
(2)
Medycyna
(2)
Mięso
(2)
Obsługa klienta
(2)
Owoce
(2)
Ryby morskie
(2)
Spożycie
(2)
Starzenie się
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Towaroznawstwo
(2)
Warzywa
(2)
Agrobiznes
(1)
Alergia
(1)
Artykuły konsumpcyjne
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Blogerzy
(1)
Botanika leśna
(1)
Celiakia
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby a odżywianie
(1)
Choroby pasożytnicze
(1)
Ciasta
(1)
Cynamon
(1)
Człowiek
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Ekonomia
(1)
Ekoturystyka
(1)
Eksperyment
(1)
Etyka biznesu
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Gluten
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
Gotowanie
(1)
Głód
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Imbir
(1)
Integracja gospodarcza
(1)
Jakość wyrobów
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Jelita
(1)
Kluby
(1)
Klęski elementarne
(1)
Kolonializm
(1)
Komunikacja drogowa
(1)
Komunikacja lotnicza
(1)
Koncerny
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Koszty
(1)
Kucharstwo dietetyczne
(1)
Kultura chłopska
(1)
Kultura stołu
(1)
Kupno i sprzedaż
(1)
Kwarki
(1)
Las a rośliny uprawne
(1)
Lekarze bez Granic
(1)
Makrobiotyka
(1)
Matki i córki
(1)
Mikrobiologia
(1)
Monsanto Company
(1)
Mrożonki
(1)
Mózg
(1)
Nierówności społeczne
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Odpady
(1)
Odporność
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Subject: time
1901-
(5)
2001-
(3)
1901-2000
(2)
1989-
(2)
2001-0
(2)
1801-
(1)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Chełm, okręg
(2)
Polska
(2)
Afryka
(1)
Argentyna (Ameryka Południowa)
(1)
Azja
(1)
Bangladesz (Indie ; Azja)
(1)
Chełm
(1)
Europa
(1)
Indie
(1)
Kowel (Ukraina)
(1)
Lubelszczyzna
(1)
Madagaskar (Afryka)
(1)
Niger (Afryka)
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(4)
Opracowanie
(3)
Poradnik
(3)
Monografia
(2)
Opowiadania i nowele
(2)
Reportaż
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Powieść młodzieżowa angielska
(1)
Publicystyka argentyńska
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Wydawnictwa popularne dla dzieci
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Historia
(2)
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
165 results Filter
No cover
Book
In basket
Toksykologia żywności / Maksym Nikonorow, Bogumiła Urbanek-Karłowska. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1987. - 410, [1] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 61 Nik Tok (1 egz.)
Book
In basket
Chemia w rondlu / Wacław Gołembowicz. - Wyd. 2. - Warszawa : Nasza Księgarnia, 1970. - 172, [4] s. : rys. ; 21 cm.
Symbol UKD: 641:664:54
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 57922 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 138222, I 138221, I 138219 (3 egz.)
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 664 Che (1 egz.)
Filia nr 3
There are copies available to loan: sygn. 64 Che (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności ; 10)
Symbol UKD: 641.1:613.2:338.439:006.3/.8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 217233 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 199767 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 204101 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej. Część 3 poświęcona jest potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane są tu kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych z elementami obsługi konsumenta.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 207799 (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteka Problemów ; t. 262)
Symbol UKD: 613.2:63:664
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 175991 (1 egz.)
Book
In basket
Problemy żywnościowe / Leszek Chmielowski. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1982 (Pozn. : UAM). - 143 s., [16] s. tabl. : il., 7 tab. ; 20 cm.
(Biblioteka Problemów ; t. 278)
Symbol UKD: 664+63:613.2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 102170 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 641 Wie (1 egz.)
Book
In basket
(Żywność, Jakość, Technologia)
Symbol UKD: 664:577:579.6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 161534 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 178053 (1 egz.)
Filia nr 1
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Wyb (1 egz.)
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 664 Wyb (1 egz.)
Filia nr 3
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Wyb (1 egz.)
Czytelnia Książek i Czasopism
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-39 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 338.43+338.45::664
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 103813 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 178841 (1 egz.)
Czytelnia Książek i Czasopism
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/3 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Książek i Czasopism
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 64-26 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 1 podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 207797 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 207798 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 178839 (1 egz.)
Czytelnia Książek i Czasopism
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/1 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 178840 (1 egz.)
Czytelnia Książek i Czasopism
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/2 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 178055 (1 egz.)
Filia nr 1
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Żyw (1 egz.)
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 664 Żyw (1 egz.)
Filia nr 3
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Żyw (1 egz.)
Czytelnia Książek i Czasopism
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-40 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again