Form of Work
Książki
(171)
Poradniki i przewodniki
(13)
Publikacje popularnonaukowe
(10)
Audiobooki
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Proza
(3)
Pliki i bazy danych
(2)
Publikacje dla niewidomych
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Rejestracje audio i wideo
(1)
Status
available
(189)
only on-site
(40)
unavailable
(17)
Branch
Wypożyczalnia Książek
(119)
Wypożyczalnia dla dzieci
(11)
Filia nr 1
(22)
Filia nr 2
(27)
Filia nr 3
(21)
Wypożyczalnia Zbiorów Audiowizualnych
(5)
Czytelnia Książek i Czasopism
(37)
Wypożyczalnia krótkoterminowa
(1)
Czytelnia Zbiorów Regionalnych
(3)
Author
Konarzewska Małgorzata
(6)
Gawęcki Jan (1944- )
(5)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(5)
Konarzewska-Sokołowska Maria
(4)
Słowiński Mirosław
(4)
Czerwińska Dorota
(3)
Gumowska Irena (1912-1991)
(3)
Górnicka Jadwiga (1921- )
(3)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(3)
Obiedziński Mieczysław
(3)
Skrodzka Zdzisława
(3)
Szewczyński Jerzy
(3)
Zalewski Stanisław (1936- )
(3)
Zielonka Barbara (gastronomia)
(3)
Achremowicz Bohdan
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Bujak Stanisław (1914-2003)
(2)
Czapski Janusz
(2)
Gasik Anna
(2)
Gertig Henryk (1924- )
(2)
Jeszka Jan
(2)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(2)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(2)
Molski Marcin
(2)
Młodecki Henryk
(2)
Nitecka Elżbieta
(2)
Olko Stanisława
(2)
Oworuszko Monika
(2)
Piekarski Lech
(2)
Pietraszewska-Moss Teresa
(2)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(2)
Podgórska Eugenia
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Statham Bill
(2)
Tryc Katarzyna
(2)
Wasilewicz-Niedbalska Wiesława
(2)
Zasieczny Przemysław
(2)
Zielonka Barbara
(2)
Łuczka-Bakuła Władysława (1954- )
(2)
Adamczak Marek
(1)
Aker Rupert
(1)
Allen Francesca
(1)
Anderson Scott C
(1)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Arens-Azevedo Ulrike
(1)
Babuchowski Andrzej (1944- )
(1)
Bailey Adrian (1928- )
(1)
Baraniak Barbara
(1)
Bartoszek Agnieszka
(1)
Baruk Agnieszka Izabela (1973- )
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bejgrowicz Eugeniusz
(1)
Bender Arnold E
(1)
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Boczek Jan (1927- )
(1)
Bone Emily
(1)
Bor Jenny
(1)
Borelli Siegfried
(1)
Brooks Felicity
(1)
Bryła Paweł
(1)
Burbianka Maria
(1)
Burzyńska Halina
(1)
Byra Agata
(1)
Błaszak Czesław
(1)
Caparrós Martín (1957- )
(1)
Cenkl Jakub
(1)
Chmielowski Leszek
(1)
Chojnacka Romana
(1)
Claflin Edward
(1)
Coates Wayne (1947- )
(1)
Cryan John F
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Derkacz-Strybel Maria
(1)
Dinan Ted
(1)
Domański Tomasz (1953- )
(1)
Dominik Piotr
(1)
Dowell Philip
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Drukort Magdalena
(1)
Drzazga Bohdan
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dyson Nikki
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Dłużewski Mieczysław
(1)
Eichler Wolfdietrich
(1)
Elford Sally
(1)
Ever Claire
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Filipowicz Leszek
(1)
Freer Chrissy
(1)
Frączek Agnieszka (1969- )
(1)
Gans Heinz K
(1)
Giebel Helena
(1)
Gil Marian
(1)
Gluźniewicz Sonia
(1)
Gorzelak Eugeniusz
(1)
Year
2020 - 2021
(8)
2010 - 2019
(48)
2000 - 2009
(57)
1990 - 1999
(38)
1980 - 1989
(19)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(2)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
2001-
(32)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Country
Poland
(176)
Language
Polish
(177)
Audience Group
6-8 lat
(6)
Dzieci
(6)
9-13 lat
(3)
Niewidomi
(2)
Dietetycy
(1)
Młodzież
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(3)
Literatura angielska
(1)
Literatura argentyńska
(1)
Subject
Żywność
(146)
Odżywianie
(36)
Żywność prozdrowotna
(12)
Kucharstwo
(11)
Rolnictwo
(8)
Zdrowe odżywianie
(8)
Dietetyka
(7)
Gastronomia
(7)
Przepisy kulinarne
(7)
Rynek
(6)
Żywność ekologiczna
(6)
Konsumenci (ekon.)
(5)
Owoce
(5)
Przetwory owocowo-warzywne
(5)
Higiena
(4)
Polska a Unia Europejska
(4)
Rolnictwo ekologiczne
(4)
Substancje dodatkowe do żywności
(4)
Unia Europejska
(4)
Warzywa
(4)
Środowisko człowieka
(4)
Biochemia
(3)
Gospodarka żywnościowa
(3)
Jakość żywności
(3)
Kultura stołu
(3)
Leki
(3)
Przemysł rolno-spożywczy
(3)
Wieś
(3)
Ziemiopłody
(3)
Ziołolecznictwo
(3)
Biotechnologia
(2)
Chemia analityczna
(2)
Fast food
(2)
Flora bakteryjna jelit
(2)
Jelita
(2)
Konserwanty kosmetyczne
(2)
Kosmetyka
(2)
Kosmetyki
(2)
Medycyna
(2)
Mózg
(2)
Obsługa klienta
(2)
Ryby morskie
(2)
Spożycie
(2)
Starzenie się
(2)
Technologia żywności
(2)
Towaroznawstwo
(2)
Uczucia
(2)
Witaminy
(2)
Zwyczaje żywieniowe
(2)
Agrobiznes
(1)
Alergia
(1)
Artykuły konsumpcyjne
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Blogerzy
(1)
Botanika leśna
(1)
Celiakia
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby a odżywianie
(1)
Choroby pasożytnicze
(1)
Ciasta
(1)
Cynamon
(1)
Człowiek
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Ekonomia
(1)
Ekoturystyka
(1)
Eksperyment
(1)
Etyka biznesu
(1)
Food studies
(1)
Gluten
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
Gotowanie
(1)
Głód
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Imbir
(1)
Integracja gospodarcza
(1)
Jakość wyrobów
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kiełki
(1)
Kluby
(1)
Klęski elementarne
(1)
Kolonializm
(1)
Komunikacja drogowa
(1)
Komunikacja lotnicza
(1)
Koncerny
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Koszty
(1)
Kucharstwo dietetyczne
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura
(1)
Kultura chłopska
(1)
Kupno i sprzedaż
(1)
Kwarki
(1)
Las a rośliny uprawne
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leczenie onkologiczne
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Subject: time
1901-
(5)
1901-2000
(2)
1989-
(2)
2001-
(2)
2001-0
(2)
1801-
(1)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Chełm, okręg
(2)
Polska
(2)
Afryka
(1)
Argentyna (Ameryka Południowa)
(1)
Azja
(1)
Bangladesz (Indie ; Azja)
(1)
Chełm
(1)
Europa
(1)
Indie
(1)
Kowel (Ukraina)
(1)
Lubelszczyzna
(1)
Madagaskar (Afryka)
(1)
Niger (Afryka)
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(7)
Poradnik
(7)
Przepisy kulinarne
(5)
Publikacja bogato ilustrowana
(4)
Reportaż
(3)
Książka kucharska
(2)
Monografia
(2)
Opowiadania i nowele
(2)
Tablice i wzory
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Książka obrazkowa
(1)
Poradniki
(1)
Powieść młodzieżowa angielska
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Publicystyka argentyńska
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Wydawnictwa popularne dla dzieci
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(13)
Kulinaria
(6)
Historia
(5)
Etnologia i antropologia kulturowa
(4)
Rolnictwo i leśnictwo
(4)
Chemia
(2)
Edukacja i pedagogika
(2)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
177 results Filter
No cover
Book
In basket
Toksykologia żywności / Maksym Nikonorow, Bogumiła Urbanek-Karłowska. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1987. - 410, [1] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 61 Nik Tok (1 egz.)
Book
In basket
Chemia w rondlu / Wacław Gołembowicz. - Wyd. 2. - Warszawa : Nasza Księgarnia, 1970. - 172, [4] s. : rys. ; 21 cm.
Symbol UKD: 641:664:54
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 57922 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 138222, I 138221, I 138219 (3 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 664 Che (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 Che (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności ; 10)
Symbol UKD: 641.1:613.2:338.439:006.3/.8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. I 217233 (1 egz.)
(dostępność ok. 17.12.2021)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 199767 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 204101 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej. Część 3 poświęcona jest potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane są tu kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych z elementami obsługi konsumenta.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 207799 (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteka Problemów ; t. 262)
Symbol UKD: 613.2:63:664
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 175991 (1 egz.)
Book
In basket
Problemy żywnościowe / Leszek Chmielowski. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1982 (Pozn. : UAM). - 143 s., [16] s. tabl. : il., 7 tab. ; 20 cm.
(Biblioteka Problemów ; t. 278)
Symbol UKD: 664+63:613.2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 102170 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 641 Wie (1 egz.)
Book
In basket
(Żywność, Jakość, Technologia)
Symbol UKD: 664:577:579.6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 161534 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178053 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Wyb (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 664 Wyb (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Wyb (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-39 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 338.43+338.45::664
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 103813 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178841 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/3 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 64-26 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 1 podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 207797 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 207798 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178839 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/1 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178840 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/2 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178055 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Żyw (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 664 Żyw (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Żyw (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-40 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again