Form of Work
Książki
(4)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(3)
only on-site
(2)
Branch
Wypożyczalnia Książek
(2)
Czytelnia Książek i Czasopism
(2)
Wypożyczalnia krótkoterminowa
(1)
Author
Boguta Witold
(1)
Brzezik Ryszard
(1)
Kowalska Aleksandra
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Gospodarka żywnościowa
(4)
Integracja gospodarcza
(2)
Polska a Unia Europejska
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Żywność
(2)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Integracja europejska
(1)
Jakość żywności
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Rolnictwo
(1)
Unia Europejska (UE)
(1)
Unia Europejska a Polska
(1)
Wieś
(1)
Subject: work
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
(1)
Subject: time
1901-
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Monografia
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
4 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 151524 (1 egz.)
Book
In basket
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności : instrumenty przeciwdziałania / Aleksandra Kowalska. - Stan prawny na dzień 1 lipca 2018 r. - Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2019. - 299 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 275-299.
Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany. Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 33-531 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 33-76 (1 egz.)
Wypożyczalnia krótkoterminowa
There are copies available to loan: sygn. OIE 181307 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again