Form of Work
Audiobooki
(1)
Pliki i bazy danych
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Zbiorów Audiowizualnych
(1)
Author
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Year
2020 - 2021
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Audience Group
Niewidomi
(1)
Subject
Jedzenie (czynność)
(1)
Kwarki
(1)
Osobliwości
(1)
Technologia żywności
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Nauka i badania
(1)
1 result Filter
Audiobook
In basket
Plik nagrany w zakodowanym formacie mp3, do odtwarzania wyłącznie na urządzeniu Czytak.
Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. [lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again