Form of Work
Książki
(33)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Audiobooki
(1)
Pliki i bazy danych
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Status
available
(36)
only on-site
(12)
unavailable
(3)
Branch
Wypożyczalnia Książek
(22)
Wypożyczalnia dla dzieci
(1)
Filia nr 1
(5)
Filia nr 2
(5)
Filia nr 3
(5)
Wypożyczalnia Zbiorów Audiowizualnych
(1)
Czytelnia Książek i Czasopism
(12)
Author
Konarzewska Małgorzata
(6)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(5)
Konarzewska-Sokołowska Maria
(4)
Słowiński Mirosław
(3)
Zalewski Stanisław (1936- )
(3)
Zielonka Barbara (gastronomia)
(3)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Wasilewicz-Niedbalska Wiesława
(2)
Zielonka Barbara
(2)
Adamczak Marek
(1)
Arens-Azevedo Ulrike
(1)
Baraniak Barbara
(1)
Bartoszek Agnieszka
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Dominik Piotr
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Dłużewski Mieczysław
(1)
Gil Marian
(1)
Głodek Elżbieta
(1)
Janik Mieczysława
(1)
Jarczyk Andrzej (1933- )
(1)
Kaleta Agnieszka
(1)
Kasperek Agnieszka
(1)
Kmiołek Anna
(1)
Kondratowicz Marzanna
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Lada Ewa Hanna
(1)
Mitek Marta
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Reps Arnold
(1)
Rudy Mariusz
(1)
Stanisławczyk Renata
(1)
Staszewska Elżbieta
(1)
Wasiluk Magdalena
(1)
Wojdalski Janusz
(1)
Woldańska-Płocińska Aleksandra (1985- )
(1)
Zin Marek (1947- )
(1)
Year
2020 - 2021
(2)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(16)
1990 - 1999
(9)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(34)
Language
Polish
(34)
Audience Group
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Niewidomi
(1)
Subject
Żywność
(33)
Gastronomia
(6)
Kucharstwo
(4)
Konsumenci (ekon.)
(2)
Kosmetyki
(2)
Leki
(2)
Ryby morskie
(2)
Technologia żywności
(2)
Biotechnologia
(1)
Ciasta
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Kultura stołu
(1)
Kwarki
(1)
Osobliwości
(1)
Piekarstwo
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Unia Europejska
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Domain
Historia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
34 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 138222, I 138221, I 138219 (3 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 664 Che (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 Che (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178053 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Wyb (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 664 Wyb (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Wyb (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-39 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Bil Tec (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-16 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej. Część 3 poświęcona jest potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane są tu kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych z elementami obsługi konsumenta.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 207799 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 639.2/.6:637.56+664.8/.9
Wyd. poprz. pt. : Technologia żywności pochodzenia morskiego.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 636/639 Sik Mor (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 639.2/.6:637.56+664.8/.9
Wyd. poprz. pt. : Technologia żywności pochodzenia morskiego.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 138175, I 138174, I 138173 (3 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 636/639 Sik Mor (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 165852 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 190551 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 664:621.926/.929](075.8)
Na książce wyłącznie błędny ISBN.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 204242 (1 egz.)
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [i in.]. - Wyd. 8 uaktual. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004. - 584, [2] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 664 Ogó (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-33 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [i in.]. - Wyd. 6. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 1997. - 582, [2] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 210218, I 145516, I 145515 (3 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Ogó (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-17 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178841 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/3 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 64-26 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 1 podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 207797 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 207798 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178839 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/1 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. I 178840 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. Czyt.64-8/2 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 66/69 Tec (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. Czyt. 66-13 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again