Form of Work
Książki
(3)
Status
available
(3)
Branch
Wypożyczalnia Książek
(3)
Author
Biesiada-Drzazga Barbara
(1)
Bombik Elżbieta
(1)
Marciniak-Kulka Ewa
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Zootechnika
(3)
3 results Filter
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 636(075.3-021.66)
Cz. 1. ogł. pod hasłem : Ewa Marciniak-Kulka.
W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu: technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła; technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni; technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej; produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania; formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami. Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 206346 (1 egz.)
Book
In basket
Symbol UKD: 636(075.3-021.66)
Cz. 1. ogł. pod hasłem : Ewa Marciniak-Kulka
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych. W części 3 podręcznika podano informacje dotyczące: produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem genetyki, rejestrowania i znakowania; formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 206347 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Symbol UKD: 636(075.3-021.66)
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych. W I części podręcznika podano informacje dotyczące: budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; zasad żywienia zwierząt; wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 206345 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again