Form of Work
Książki
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(3)
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia Książek
(4)
Author
Barłowska Joanna
(1)
Barłowska Joanna Bogusława
(1)
Caprari Małgorzata
(1)
Fisher John (1947- )
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
Litwińczuk Zygmunt 1950- )
(1)
Mackinnon Pam
(1)
Żuk Bolesław
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
Time Period of Creation
1901-2000
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Zootechnika
(2)
Zwierzęta
(2)
Behawioryzm
(1)
Genetyka
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Psy
(1)
Psychologia zwierząt
(1)
Różnorodność biologiczna
(1)
Statystyka matematyczna
(1)
Zachowanie
(1)
4 results Filter
Book
In basket
Okiem psa : bestsellerowy poradnik psiej psychologii / John Fisher ; przekład Małgorzata Caprari. - Wydanie polskie, całkowicie poprawione i zaktualizowane / przez Pam Mackinnon. - Warszawa : Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 2015. - 217, [3] strony ; 20 cm.
Symbol UKD: 636.7.045:599.742.13-151
Tytuł oryginału: Think dog! : the bestselling guide to canine psychology.
Ta z humorem napisana książka jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym poradnikiem psychologii psa.Autor omawia w niej błędy wychowawcze powszechnie popełniane przez właścicieli psów, oraz radzi, jak ich unikać.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
All copies are currently on loan: sygn. 636.7 Fis Oki (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt. W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu. Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 208163 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 197556, I 197555 (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Książek
There are copies available to loan: sygn. I 197554, I 197553 (2 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again